APAN Platform Rangkaian Jaringan Asia Pasifik - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2009)
SERDANG, 21 Julai –Persidangan Asia-Pacific Advanced Network (APAN) telah dijadikan landasan perkongsian kepakaran dengan seluruh rangkaian di Asia Pasifik untuk mewujudkan jaringan yang maju dalam bidang penyelidikan bagi generasi kini dan masa hadapan. Persidangan ke-28 itu dianjurkan oleh National Advanced IpV6 Centre (NAV6) yang mewakili Universiti Sains Malaysia (USM), InfoComm Development Centre (iDEC) mewakili Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Malaysian Research and Education Network (MyREN).