USM terpilih - Harian Metro, Hayati Ibrahim (2008)
Universiti Sains Malaysia (USM) yang terpilih sebagai Universiti Apex pertama negara perlu tersenarai antara 100 universiti terbaik dunia dalam tempoh lima tahun akan datang.