UPM terajui usaha wira damai bangunkan kebun komuniti, tingkat sosioekonomi penduduk - Universiti Putra Malaysia, . (Universiti Putra Malaysia, 2026)
Universiti Putra Malaysia (UPM) menerajui usaha pembangunan kebun komuniti di Kampung Melayu Wira Damai, Gombak sebagai inisiatif memperkasa sosioekonomi penduduk setempat menerusi Program Kampung Angkat Madani dan Sekolah Angkat Madani anjuran Jabatan Pendidikan Tinggi (JPT). Ketua Pengarah Pendidikan Tinggi, Jabatan Pendidikan Tinggi, Datuk Prof. Dr. Azlinda Azman berkata, program Kampung Angkat Madani memberi peluang kepada universiti awam bertindak sebagai rakan strategik komuniti melalui penyaluran kepakaran akademik, penyelidikan dan khidmat komuniti.