Pensyarah antarabangsa UPM Sarawak perkukuh ilmu tropika, raikan kepelbagaian budaya Sarawak - Juferi, Noor Eszereen (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
BINTULU, 31 Oktober – Pengalaman mengajar di Sarawak membuka lembaran baharu buat Pensyarah Kanan Fakulti Sains Pertanian dan Perhutanan, Universiti Putra Malaysia Sarawak (UPMS), Dr. Bura Paul Thlama, apabila beliau bukan sahaja memperkaya kepakaran dalam sains haiwan tropika, tetapi turut menimba pengalaman berharga menyelami keindahan kepelbagaian budaya masyarakat tempatan yang hidup harmoni dalam satu komuniti.