Inovasi Skypatcher UPM rangkul anugerah khas, pingat emas SIIC 2023 - Esam, Asrizam (2023)
KUALA LUMPUR 12 Dis - Inovasi Skypatcher Universiti Putra Malaysia (UPM) merangkul anugerah khas utama 'Diamond Award' bagi kategori profesional dalam pertandingan STEM Invention & Innovation Competition (SIIC 2023) yang berlangsung secara dalam talian, baru-baru ini. Inovasi Skypatcher turut meraih pingat emas dan menerima Anugerah Khas Top 5 Award (Online -Profesional) bagi kategori sama pada pengumuman yang disiarkan dalam talian pada 7 Disember lepas. SIIC 2023 telah dipertandingkan mengikut empat kategori utama iaitu Teknokrat Cilik, Teknokrat Muda, Siswa dan Profesional.