Penyelidik UPM cipta inovasi lindungi kelestarian air bersih di negara - Juferi, Noor Eszereen (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
SERDANG, 8 Oktober – Penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM), Prof. Madya Dr. Norhayati Ramli berjaya membangunkan kaedah baharu bagi mengesan pencemar berbahaya dalam air bagi memperkukuh usaha negara memastikan kelestarian sumber air bersih untuk rakyat.