Pakar metabolomik UPM ‘bongkar’ kimia dalam tumbuhan hutan semula jadi Malaysia - Juferi, Noor Eszereen (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2024)
SERDANG, 20 Dis - Dalam usaha meneroka sumber alam semula jadi, penyelidik metabolik Universiti Putra (UPM) Prof. ChM. Dr. Intan Safinar Ismail menjalankan kajian terhadap kandungan kimia hasilan semula jadi di Malaysia yang memfokuskan sumber hutan.