Mengatasi kesan monsun: peranan semua pihak dalam menyelamatkan sektor perniagaantani - Mahmud, Muhammad Mu’az (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
Setiap kali tiba musim monsun, isu banjir pasti menjadi tajuk utama, membawa bersama pelbagai cabaran besar kepada masyarakat, terutamanya sektor perniagaantani. Baru-baru ini, Kementerian Pertanian dan Keterjaminan Makanan Malaysia (KPKM) melaporkan kerugian lebih RM177 juta akibat banjir, dengan majoriti mangsa adalah golongan petani.