UPM bantu komuniti tingkat ilmu dan kemahiran dalam pertanian moden - Amat @ Halimi, Mahani (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
SERDANG, 20 Jan – Universiti Putra Malaysia (UPM) menerusi Pusat Transformasi Komuniti Universiti (UCTC) telah membantu 250 orang komuniti Taman Perwira Setia, Gombak baru-baru ini bagi meningkatkan kemahiran dalam pertanian moden menggunakan sistem hidroponik NFT solar dan penanaman anak pokok pisang hasil daripada teknologi tisu kultur.