Komitmen Peserta Terhadap Projek Pasar Tani di Negeri Selangor Darul Ehsan dan Wilayah Persekutuan - Saimin, Sahbani (1991)
Tujuan utama kajian ini ialah untuk menentukan faktor-faktor yang berkaitan dengan komitmen peserta terhadap projek pasar tani di negeri Selangor Darul Ehsan dan Wilayah Persekutuan.Objektif khusus kajian ini ialah untuk menentukan perkaitan di antara komitmen peserta dengan faktor-faktor seperti ciri-ciri peribadi peserta,sikap peserta terhadap (kejayaan, pegawai pasartani,kerajaan dan perniagaan) pandangan peserta terhadap projek; pandangan peserta terhadap kursus perniagaan dan komunikasi peserta. Sebanyak 131 peserta pasar tani telah dipilih sebagai responden kajian.