Program In-Situ One Health Problem-Based Learning on Animal, Wildlife, and Ecosystem Health, pupuk kemahiran insaniah pelajar - Fauzi, Nur Amira (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2023)
KUCHING, 21 Jun - Dalam usaha memperbaiki kesihatan masyarakat secara menyeluruh, serta memupuk kemahiran insaniah pelajar, program ‘In-Situ One Health Problem-Based Learning on Animal, Wildlife, And Ecosystem Health’ telah dianjurkan oleh Malaysia One Health University Network (MyOHUN) diketuai oleh pensyarah Fakulti Perubatan Veterinar Prof. Madya Dr Hasliza Abu Hassim serta dibantu enam fasilitator dengan kerjasama Perbadanan Perhutanan Sarawak.