'Elak runtuh institusi keluarga' - berita harian , rohaniza idris dan syuhada choo abdullah (2010)
Kerajaan bimbang dengan kes ibu bapa menyaman anak atau disaman anak yang semakin banyak dilaporkan sejak kebelakangan ini terutama di kalangan masyarakay Melayu.