Masalah tingkah laku kanak-kanak & implikasinya. Satu tinjauan awal - Zanariah, Mat Isa; Kamarul Shukri, Mat Teh (2016)
Kertas konsep ini membincangkan masalah tingkah laku dalam kalangan kanak-kanak prasekolah yang berusia antara empat hingga enam tahun. Masalah tingkah laku dalam kalangan kanak-kanak perlukan perhatian serius daripada semua pihak terutama ibu bapa dan guru. Kertas konsep ini bertujuan untuk melihat senario masalah tingkah laku kanak-kanak yang diklasifikasikan kepada dua iaitu dalaman dan luaran. lmplikasi masalah tingkah laku kepada kanak-kanak dan guru juga turut dibincangkan.Pemahaman terhadap masalah tingkah laku kanak-kanak, di harap dapat membantu kanak-kanak untuk hidup dengan sejahtera.