Media sosial sebagai medium dakwah masa kini [Social media as a medium dakwah nowadays] - Noradilah, Abdul Wahab; Najmi, Muhamad; Mohd Sani, Ismail (2019)
Ledakan teknologi komunikasi terutamanya dalam media sosial pada hari ini telah menjadi fenomena baru dalam kalangan masyarakat dunia. Bahkan, penggunaan media social telah menjadi aktiviti yang sangat popular dengan penggunaan alatan teknologi moden. Justeru, para pendakwah juga perlu seiring dengan perubahan yang berlaku supaya tidak jauh ketinggalan. Wasilah dakwah dalam Islam juga tidak hanya tertumpu kepada satu cara yang khusus sahaja. Oleh itu, kajian ini untuk melihat peranan media sosial sebagai medium dakwah sesuai dengan keperluan zaman. Hasil penulisan ini dapat dijadikan panduan asas kepada para pendakwah dan masyarakat dalam menerima serta menggunakan maklumat-maklumat dalam media sosial.