Penggunaan berhierarki berteraskan Islam: Tinjauan karya dalam konteks konvensional dan Islam - Basri, Abd. Ghani; Ahmad Azrin, Adnan (2017)
Artikel ini bertujuan untuk meneliti kedudukan karya tentang penggunaan berhierarki berteraskan Islam (PBBI) dalam bidang gelagat pengguna Islam (GPI) dan konvensional. Perbincangan tentang GPI agak luas cakupannya. Oleh kerana PBBI dilihat sebagai pokok kupasan GPI, setakat manakah meluasnya karya tentang PBBI? Kertas kerja ini cuba menanggapi persoalan ini berdasarkan sumber sekunder klasik dan kontemporari. Ia sekali gus membentuk pemetaan karya tentang PBBI dalam keseluruhan karya tentang GPI. Dengan demikian, tertonjol jurang karya dan justifikasi penelitian tentang PBBI.