Pembangunan Sistem e-NR Bagi Pendaftaran Pelajar Tinggal Di Luar Kampus - Mohd Shahril, Othman; Alias, Mat Amin; Asma', Md Jaafar; Mohd Rasyidin, Ismail; Mohd Sayuti, Yahya; Nor Suhazlina, Sulong; Shaiful Akmal, Saliman@Hamdan; Wan Fairul Fakhzan, Wan Hassan; Zuwariyah, Abdul Rahman (2015)
Projek ini dibangunkan berikutan peningkatan aduan yang diterima di kolej kediaman berkenaan dengan kesukaran pelajar untuk mendaftar maklumat tempat tinggal di luar kampus.Perkara ini berlaku kerana pelajar terpaksa datang ke pejabat untuk mendapatkan borang dan datang kembali untuk mendapatkan surat kelulusan. Ia juga dibangunkan untuk mengatasi masalah pelajar yang mengambil masa yang lama untuk memperolehi kelulusan permohonan untuk tinggal di luar kampus. Projek ini dibangunkan sendiri oleh Staf Pejabat Kolej Kediaman dengan kerjasama Pejabat Timbalan Naib Canselor dan Pusat Teknologi Maklumat.