Korelasi antara strategi pembelajaran bahasa dengan pencapaian bahasa Arab dalam kalangan pelajar institut pengajian tinggi Kelantan - Kamarul Shukri, Mat Teh (2013)
Pelbagai kation yang diMankan mendapati &shwa &Map pig-iv/wpm bahrsci' Arab &dam b2iangan pelajar Afaleasia mash(' berada pada when, yang browns mencauskan berivarann• penthelafaran hahasa atingikeduer yang lain di Keknneban :than menizimolon stralcgr pembelaiarem bahasa ciPIO Nana kekunang.m pengefahuan• mengenainya merwpdaur sahib RIM atur pcn.whaions hprdii fa:t(:rhasenon prase? pcmgaiaran dan innnbeterfaran bahasa Arab. Pekiar cemerking bahasa didapali mengcnnakun SP13 known Sulam p,?.nbatajerran mnenta Noma), sehahagian daripada straiegi lersebui tide* dapat diperhaidarn thin mereba Jug& !wrung btrkongsi malumat fmrkairan dengan strazegi peinhetajaran yang mere.fra ornakan. Jroieni. kajieur yang dUalankan berinjuan nntrak Inenyelielik rentang kora:cat SPA dangau 1mm:ova:an bahata Arab Sulam 42.11angan pwle:lar in.cliluf pengialan final df P:kinfun 10 mcilbnikan 200 nra»g ye:Tandem daripada duct buah 1PT di Kelantan ham Kaki floor Aniarabungsu Sultan Ismail Petra (VAS) don A kaderni Pengqi fan islam ItniLwrsiti Malaya. Nilam Preri (APR34 Krynon ini juga borlaman •it* inenSentii past: &than Inngp,703aan SPR dalam kaiangem pelajar 1PT Kelantan. Kation dnialean yang ben,* irnanunerif ini rnolggialab311 foal sediehk SPRA 4112 gihm pencapaian bahasa Arab nhagai alai kaftan aroma 'flunk. Inangranpd data. Damian kaftan unenutOkkem .5:Karim/ kletafirik