Tahap Kepuasan Mahasiswa Unisza Dalam MEnjalani Latihan Industri - Mohd Sani, Ismail; Siti Nabilah, Ramzi; Nurul Ghairunnisak, Mazlan; Nuratiqah, Hassan; Raudiatun Nikma, Azhari (2019)
Istilah latihan industri menerangkan tentang pengalaman pendek yang diperolehi tanpa melibatkan pembayaran oleh pihak industri. kajian ini dijalankan untuk mengetahui tahap kepuasan mahasiswa Universiti Sultan Zainal Abidin Kampus Gong Badak, Terengganu dalam menjalani latihan indsutri. pelbagai kemahiran yang boleh dikuasai oleh mahasiswa semasa menjalani latihan industri. oleh itu, kajian ini dijalankan untuk mengetahui tahap kepuasan mahasiswa dalam menjalani latihan industri. pengkaji melakukan kajian berbentuk kajian lapangan yang bersifat kuantitatif dan kualtatif. seramai 30 orang dipilih untuk menjadi respondan bagi kajian kajian in dan 5 orang daripada sesi protokol temubual. pengkaji menggunakan kaedah borang soal selidik bagi mengumpulkan data daripada respondan dan seterusnya menganalisis data dengan menggunakan Statistic Package For The Social Science (SPSS). Statistik inferensi Ujian-t dan korelasi digunakan bagi melihat perbezaan tahap kepuasan menjalani latihan industri berdasarkan faktor jantina dan faktor program. hasil dapatan kajian menunjukkan mahasiswa dapat mencapai tahap kepuasan yang maksimum dalam menjalani latihan industri.