Pelantikan Sebagai Penyelidik Kajian Penilaian Konsumerisme Kalangan Masyarakat Pribumi Sabah dan Sarawak - Fatahyah, Yahya (Universiti Malaysia Sarawak, UNIMAS, 2014)
Dr Fatahyah Yahya telah dilantik sebagai ahli penyelidik bagi menjalankan kajian mengenai penilaian konsumerisme di kalangan masyarakat pribumu Sabah dan Sarawak. Lantikan ini adalah daripada Fakuli Ekologi Manusia, UPM.Lantikan ini bermula pada 1 Mac 2014.