Tapak web komuniti guru - guruKu.net - Lim, Hock Kiong (Universiti Malaysia Sarawak, UNIMAS, 2005)
Revolusi pengkomputeran telah menjadi satu medium baru dalam global pendidikan dan media elektronik. Kini sesesorang dapat belajar tanpa melangkah kaki keluar dari rumah dan manusia yang berada di ribuan batu jauhnya dapat saling berinteraksi menggunakan kemudahan teknologi terkini. Guru harus memainkan peranan untuk tidak ketinggalan dalam arus perkembangan ini malahan harus mengetuai arus tersebut. Penghasilan guruKu.net akan dijadikan sebagai tapak untuk semua guru di Malaysia berkongsi maklumat dan menjadikannya pusat rujukan. Tapak web yang menyediakan kemudahan pelbagai direktori dan bahan pengajaran dan pembelajaran serta informasi pendidikan yang terkini dapat membantu golongan guru di Malaysia merintangi arus pembangunan. Tapak web yang dibangunkan menggunakan PHP (Hypertext Preprocessor), Skrip Java, HTML (Hyper Text Markup Language) dan Aplet Java ini akan mewujudkan satu komuniti di alam siber.