Ceritera Kencana: Sayembara Karya Agung Sastera Sarawak - Mohamad Faizuan, Mat (Balai Seni Negara, 2025)
Ceritera Kencana: Sayembara Lukisan Karya Agung adalah sebuah projek yang menjadikan karya sastera, novel, puisi sastera karya agung tokoh Sarawak sebagai subject-matter dalam penghasilan karya seni visual. Karya seni tersebut dipamerkan di GMBB KL dan Galeri Seni FSGK. Projek ini ditaja oleh Balai Seni Negara dan menjadi sebahagian daripada objektif MOTAC. Untuk Zon Sarawak dan UNIMAS, projek ini diketuai oleh Dr Mohamad Faizuan Mat dan pelajar seni halus FSGK.