Mahir Seni Khat, seni kaligrafi mengikut pengkaedahan jawi - Mohd Azhar, Ali; Mohd Sham, Kamis (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2025)
Buku ini dirangka sbg latihan pengukuhan kpd seni kalingrafi yg diajar di peringkat sekolah.Buku ini dipersembahkan dlm bentuk tulisan jawi berdasarkan pengkaedahan jawi baharu.Kombinasi antara seni kalingrafi dgn pengkaedahan jawi baharu perlu dijalin supaya nilai seni lebih menyerlah dan kefahaman tentang ejaan jawi yg betul dapat diperkukuh.Contoh dan latihan yg disediakan juga sesuai dijadikan bahan rangsangan yg menarik serta berkesan.