Prosedur Operasi Standard Rekreasi Luar Pelajar : Institusi Pendidikan Tinggi - Sopian, Bujang (Kementerian Pendidikan Tinggi Malaysia, 2018)
Prosedur Operasi Standard (SOP) untuk program rekreasi luar Institusi Pendidikan Tinggi (IPT), Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) ini dibangunkan bagi tujuan penyeragaman tatacara operasi dan pembudayaan program rekreasi luar yang lebih berkualiti dan selamat. SOP ini juga turut berfungsi sebagai sebuah garis panduan dan sumber rujukan dalam memastikan kelancaran serta keselamatan program rekreasi luar di IPT kelolaan KPT