Lt Kol Anwar Basha Khan Bin Haji Zakaria (B) : Pengorbanan Dalam Perjuangan - Regina Garai, Abdullah; Neilson Ilan, Mersat (UNIMAS Publisher, 2021)
Buku ini ialah satu naratif tentang pengalaman Lt Kol Anwar Basha Khan bin Zakaria (B) semasa menabur bakti dengan pasukan Angkatan Tentera Malaysia. Beliau berkhidmat di Sarawk semasa ancaman komunis berada pada tahap yang tinggi serta mencemaskan dan beliau telah berjaya melalui tiga serangan hendap. Ini adalah kejayaan yang besar dalam karier seorang pegawai tentera seperti beliau.