Prinsip Asas Pengkomposan - Junidah, Lamaming; Abu Zahrim, Yaser (Penerbit UMS, 2022)
Pengkomposan merupakan satu kaedah efektif dalam menguruskan sisa buangan organik yang dilihat dapat menjamin kelestarian dan berupaya mewujudkan model ekonomi kitaran. Selain membincangkan prinsip-prinsip asas dalam proses pengkomposan; teknik dan amalan pengkomposan di Malaysia turut diketengahkan. Buku ini menghimpunkan pakar pengkomposan dari pelbagai universiti, sekolah dan industri. Teknik dan inovasi pengkomposan terkini yang dipaparkan dalam buku ini diharapkan boleh menjadi panduan berguna kepada individu dan komuniti yang berminat dalam mengoperasikan proses pengkomposan sama ada dalam skala kecil atau besar.