Bahasa Melayu Komunikasi Profesional - Dilah, Tuah (UNIMAS PUBLISHER, 2024)
Buku ini mengandungi 10 bab yang ditulis oleh sepuluh orang penulis dari Fakulti Pendidikan, Bahasa dan Komunikasi, Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS). Usaha ini bertitik tolak daripada kesungguhan para pengajar Kursus Bahasa Melayu UNIMAS, yang beriltizam mahu menerbitkan bahan-bahan pengajaran ke dalam bentuk buku bagi rujukan para pelajar dan orang awam. Buku ini dihasilkan selari dengan perubahan taraf, kandungan dan rangka kursus bahasa Melayu yang ditawarkan sebagai kursus Mata Pelajaran wajib (MPU) di UNIMAS. Selain itu, buku ini dapat dimanfaatkan oleh pelajar sekolah menengah dan orang awam yang mahu meningkatkan penguasaan bahasa Melayu.