Buku Panduan APEL.A UNIMAS-Pelajar - Norazzlina, M.Sa'don; Mohamad Fizl Sidq, Ramji; Rohana, Sapawi; Farah Akmal, Idrus (Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), 2022)
Buku Panduan APEL.A bertujuan untuk menjadi rujukan calon-calon APEL.A berkenaan Akreditasi Pembelajaran Berasaskan Pengalaman Terdahulu yang melibatkan identifikasi, dokumentasi dan penilaian terhadap pembelajaran berasaskan pengalaman terdahulu seperti ilmu pengetahuan, kemahiran dan sikap, untuk menentukan tahap seseorang individu mencapai hasil pembelajaran yang diinginkan, bagi mengakses sesuatu program pengajian