Sarawak Peneraju Tenaga Boleh Diperbaharui - Hamrila, Abdul Latif (SV News Sdn Bhd, 2023)
Sarawak mempunyai potensi yang besar dalam bidang tenaga boleh diperbaharui (RE). Kerajaan Sarawak telah menunjukkan komitmen yang kuat untuk meningkatkan penggunaan tenaga boleh diperbaharui di negeri ini. Seiring dengan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 di peringkat nasional, usaha ke arah pembangunan lestari telah mula dilaksanakan dengan lebih serius.