Serahang Kakan : Persediaan Sebelum Kaul - Abdul Walid, Ali; Awangko Hamdan, Awang Arshad; Hishamuddin, Siri (Pustaka Negeri Sarawak, 2022)
Pustaka Negeri Sarawak komited dalam memperkasa pemeliharaan dan diseminasi maklumat tentang tradisi, budava dan warisan melalui pembangunan koleksi khas yang dinamakan koleksi Sarawakiana. Salah satu aktiviti yang menggalakkan usaha ini termasuklah dalam mendokumentasikan kandungan tempatan dalam bentuk penerbitan. Kali ini, Pustaka Negeri Sarawak berpeluang menghasilkan sebuah penerbitan bertajuk "Serahang Kakan" dengan kerjasama kumpulan kerjasama penyelidik En Abdul Walid Ali, Encik Awangko' Hamdan Awang Arshad dan Encik Hishamuddin Siri.