Bahasa Lelucon: Bahasa Tok Nan dalam Kenangan - Mary Fatimah, Subet; Nurul Jannah, Roslan; Salbia, binti Hassan; Dayang Sariah, Abang Suhai (UNIMAS Publisher., 2023)
Semantik merupakan cabang ilmu linguistik yang mengkaji tentang makna. Lelucon pula didefinisikan sebagai kata-kata yang berunsurkan jenaka dan humor. Buku yang dihasilkan ini adalah diolah semula daripada sebuah kajian yang dijalankan yang bertujuan untuk mengenalpasti bahasa lelucon dalam ucapan-ucapan YABhg. Pehin Sri (Dr)Haji Adenan bin Haji Satem atau lebih mesra disapa sebagai Tok Nan semasa beliau merajui negeri Sarawak