Mendepani Fasa Endemik : Cabaran dan Kesiapsiagaan Kaunselor - Aina Razlin, Mohammad Roose; Fatahyah, Yahya; Nor Hasniah, Ibrahim (2022)
Cabaran wabak COVID-19 telah membawa banyak perubahan kepada aspek-aspek kehidupan termasuk gaya hidup dan kerja. Profesion kaunseling turut berhadapan dengan cabaran-cabaran besar terutamanya dalam pengaplikasian perkhidmatan kepada klien. Peralihan ke fasa endemik memerlukan kaunselor untuk lebih bersedia bagi mengekalkan mutu perkhidmatan. Bab ini membincangkan mengenai cabaran-cabaran yang dihadapi oleh kaunselor sewaktu pandemik, dan langkah-langkah persediaan yang boleh diambil oleh kaunselor dalam mendepani fasa endemik.