KAUNSELING KRISIS DAN ANCAMAN COVID-19 - Aina Razlin, Mohammad Roose; Fatahyah, Yahya; Nor Hasniah, Ibrahim (PERKAMA INTERNATIONAL PERSATUAN KAUNSELING MALAYSIA ANTARABANGSA, 2022)
COVID-19 telah memberi kesan yang pelbagai kepada masyarakat dunia, termasuk rakyat Malaysia. Antara isu yang dihadapi adalah seperti isu keluarga, ekonomi, sosial, pendidikan, dan kesihatan mental. Isu-isu ini dikendalikan daripada pelbagai pendekatan, antaranya adalah melalui kaunseling krisis. Bab ini membincangkan mengenai isu-isu yang dihadapi oleh rakyat Malaysia susulan pandemik COVID-19 dan bagaimana pendekatan kaunseling krisis boleh membantu meningkatkan kesejahteraan psikologi.