BUKUO’ – Parang Tradisi Etnik Bidayuh Sarawak - Anuar, Ayob (Anuar Ayob, 2022)
Buku ini adalah hasil kajian yang telah dilakukan oleh sekumpulan pelajar kreatif tahun 2021 -2022 yang mengikuti kursus Etnografi Visual di Fakulti Seni Gunaan di dan Kreatif, Universiti Malaysia Sarawak, di bawah penyelarasan serta bimbingan oleh Encik Anuar bin Ayob.