ILMU SAKRAL KAUM KEDAYAN : RITUAL MANTERA DAN MAGIS - Mohamad Suhaidi, Salleh; Dilah, Tuah (Pustaka Negeri Sarawak, 2021)
BUKU INI MEMBAWA PERSOALAN PENGEKALAN NILAI TRADISIONAL DALAM KEHIDUPAN SUKU KAUM DI SARAWAK. PROSES PERMODENAN YANG BERTERUSAN BERLAKU DITANDAKAN MELALUI PEMBANGUNAN MATERIAL YANG MEMBAWA KEPADA BEBERAPA PERUBAHAN STRUKTUR SOSIAL DALAM MASYARAKAT.