Penulisan Kertas Cadangan Komprehensif untuk Calon Sarjana dan Doktor Falsafah - Paul, Porodong; Poline, Bala (Unimas Publisher, 2022)
Menulis sebuah kertas cadangan penyelidikan yang benar-bernar bersifat ilmiah adalah cabaran terawal yang harus ditempuh oleh calon-calon sarjana dan doktor falsafah. Kekecewaan yang berlaku pada peringkat ini bukanlan cerita yang asing. Buku ini diolah agar peringkat penulisan kertas cadangan itu menjadi satu pengembaraan ilmiah tanpa cabaran yang tidak diperlukan.