Teknologi dalam Pembangunan Sumber Manusia ketika Pandemik Covid-19 - Mohammad Nur Azhar, Mazlan (UNIMAS Publisher, 2021)
Teknologi dalam pengurusan sumber manusia merujuk kepada satu sistem komputer yang digunakan untuk menyokong fungsi dan aktiviti sumber manusia, manakala teknologi dalam pembangunan sumber manusia pula merujuk kepada aktiviti pengajaran dan pembelajaran dalam usaha untuk membangunkan sumber manusia di dalam organisasi. Antara contoh teknologi yang berkaitan adalah Latihan dalam Talian (E-Learning).