Evolusi Projek Konservasi Tapir Malaya - M., Mohd. Sanusi; Carl, Traeholt; S. A., Khadijah-Ghani; Boyd, Simpson; M.N, Shukor; Jeffrine Japning, Rovie-Ryan (Department of Wildlife and National Parks, 2014)
Kertas ini mengupas sejarah penubuhan projek daripada tahun 2002 sehingga kini yang meliputi tim projek, aspek penyelidikan yang dijalankan serta sumbangan penerbitan. Kertas ini menyenaraikan cabaran projek di masa hadapan.