Siri Ceramah Sarawakiana : Reka Bentuk dan Seni Ukiran Parang Tradisi di Sarawak. - Muhyiddin, Mohammed (Pustaka Sarawak, 2021)
Selain menghasilkan parang tradisional, pembuat parang atau tukang parang juga terlibat dalam membentuk ukiran motif pada hulu dan sarung parang. Parang yang...