Video 1st Suspended Technique Coral Planting - Saiful Bahari, Hj Mohd Yusoff; Daud, Awang; Zalina, Binti Ibrahim; Saiful Hairi, Bin Othman (2019)
Video 1st Suspended Technique Coral Planting: Penghasilan video 1st Suspended Technique Coral Planting memaparkan penyelidikan dan inovasi baharu yang dihasilkan oleh PM Dr. Saiful Bahari Mohd Yusoff (iCreaTE UNIMAS) bersama pelajar PhD beliau, En. Daud Awang yang merupakan Ketua Marin Stesen Penyelidikan Pulau Layang-Layang, Fisheries Research Institute (FRI) Sarawak & Labuan Division. Video ini memaparkan pengiktiran oleh pihak Malaysia Book of Record sebagai inovasi teknik coral planting yang berkonsepkan suspended method pertama di Malaysia. Inovasi ini berjaya menghasilkan batu-batu karang yang bermutu tinggi dan ini dapat menyumbang kepada kesejahteraan hidupan laut dan kecantikan laut Sarawak. Video menunjukkan sesi coral planting dan juga coral-coral yang telah membesar dengan baik. Inovasi ini mempunyai nilai komersil yang amat tinggi.