Orang Asal Semai dan Temiar di Pahang dan Kelantan, Semenanjung Malaysia : Sejarah, Budaya dan Bahasa - SHARIFAH S., AHMAD; Dayang Hajyrayati, A. Kassim; Zamri, Hassan; Wong, Swee Kiong; Karubi, Nwanesi Peter; Peton, Justin (UNIMAS Publisher, 2019)
Naskah ini merupakan salah satu usaha projek penyelidikan yang dikenali sebagai Telecentre Project for Orang Asli (TPOA) yang bertujuan untuk memperkasakan pengetahuan peribumi sejajar dengan perubahan semasa. Kami menyedari bahawa pembangunan fizikal dan teknologi semata-mata tidak mampu untuk dipertahankan tanpa ilmu dan kekayaan budaya yang menjadi asas kepada identiti dan kelestarian komuniti dalam mengharungi cabaran modenisasi dan globalisasi.