MCOXX01 & MCOXX02 at the Photo Synthesis: Creative Photography 2020, ASWARA - Mohamad Faizuan, Mat (2020)
Sistem Ingatan Sensori berfungsi mengumpul maklumat yang terkumpul melalui salah satu atau gabungan penerimaan daripada pancaindera. Sistem Ingatan Jangka Panjang dan juga pendek di dalam minda sangat penting untuk dibina kerana ia mempengaruhi refleksi spontan selain membina tangkahlaku, kepercayaan, pengalaman, terapi, emosi, dan persepsi manusia. Dengan ini, diharap pengabadian persembahan kenangan seperti ‘PHOTO[SYNTHESIS] CREATIVE PHOTOGRAPHY 2020’ ini dapat memberi impak positif dalam memahat rakaman memori yang signifikan kepada pengamat seni visual negara selain memberi gambaran unik dan berbeza terhadap kepekaan umum melalui pandangan kreatif pengkarya melalui mata lensa kamera berkenaan fenomena Pandemik Covid19 di Malaysia.