Tourism Bangladesh - Asraful, Islam (Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), 2020)
TOURISM BANGLADESH adalah laman web yang bertujuan untuk membangunkan sistem pemandu pelancong. Pemandu pelancong membantu pengunjung menafsirkan budaya dan warisan semula jadi kawasan yang biasanya mempunyai kelayakan khusus bagi seseorang. Dalam projek ini ingin membuat laman web pemandu pelancong yang membantu pelancong yang datang berkunjung di Bangladesh. Dalam laman web ini berikan gambaran ringkas mengenai Bangladesh. Di mana pengguna dapat mengetahui bagaimana rupa negara. Bagi pelancong, ini adalah platform maklumat yang besar di mana pengguna mendapatkan maklumat mengenai tempat pelancongan, hotel, homestay, restoran, maklumat perkhidmatan pengangkutan yang membantu menikmati masa perjalanan mereka. Dalam projek ini juga tambahkan panduan manual cari. semoga ia memberi kesan yang sangat baik kepada pelancong. Di beberapa sistem yang ada mengalami kebocoran. Dalam projek ini cuba memenuhi kebocoran dengan menambahkan ciri memperkenalkan baru.