Perancangan penajaan dan kepentingan infrastruktur dalam penganjuran acara Safari rakit Balleh di Kapit - Jimmy, Salau (Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), 2015)
Fokus utama kajian ini adalah mencari slimber dana daripada pihak penaja serta menganalisa kemudahan infrastruktur yang ada bagi menjayakan penganjuran acara kesenian. Kajian dijaIaokan secara kuantitatif dan kualitatif. Hasil kajian didapati perancangan penajaan dan kepentingan infrastruktur sangat penting didalam penganjuran acara Safari Rakit Balleh Oi Kapit.