Penggunaan Sumber Asli dan Kearifan Tempatan Di Kampung Telok Melano dan Kampung Telok Serabang Di Lundu : Satu Pemerhatian. - Neilson Ilan, Mersat (Universiti Sains Malaysia, 2017)
Bagaimana komuniti tempatan di kedua-dua kampung menggunakan sumber asli mereka dan bagaimana pengetahuan loka itu dajar kepada generasi muda.