Kerelevanan Pengajian Bahasa Melayu Masa Kini: Kajan di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) - Wan Robiah, Meor Osman; Hamidah, Abdul Wahab (Institut Terjemahan & Buku Malaysia, 2018)
Buku Pengajaran Bahasa, Budaya, dan Pendidikan antaranya memuatkan perbincangan tentang pengalaman, hasil penelitian penulis dalam bidang pengajaran, dan juga hasil penyelidikan yang berkait dengan bahasa, budaya, serta pendidikan. Buku ini juga mengandungi perbincangan tentang teknologi dalam bidang pengajaran bahasa yang dikaitkan juga dengan aspek globalisasi.