Pengenalan MENTORING Di Institusi Pengajian Tinggi - Zuraidah, Abdul Rahman; Zaiton, Hassan; Masniah, Marzuki; Jamayah, Saili; Sabasiah, Husin; Abdul Halim, Busari; Salman, Mohd. Yusof (IBS Buku Sdn. Bhd., 2004)
Buku ringkas ini membincangkan mentoring sebagai salah satu kaedah untuk membangunkan sahsiah siswa-siswi serta meningkatkan prestasi akademik mereka. Objektif dan kaedah pelaksanaan mentoring dikupas dengan mendalam. Aktiviti untuk mengisi sesi perjumpaan mento-mentee turut disertakan untuk memberi idea kepada mentor dan pembaca amnya.