Prinsip Pemasaran Seni - Mohd Fahmi, Bin Yahaya; Ang, Tse Chwan; Nordiana, Binti Ahmad Nordin (UNIMAS Publisher, 2018)
Keperluan untuk menulis buku ini bermula dari rasa bimbang seorang pensyarah setelah menilai kebolehan pelajar memahami, menganalisa dan mengaplikasikan konsep serta teori-teori pemasaran seni. Kesukaran ini menyebabkan mereka hilang motivasi untuk mendalami ilmu tersebut. Senario ini telah memberi kesan negatif kepada industri kreatif dan akan berterusan sekiranya tiada sebarang usaha yang diambil. Sepanjang hampir dua tahun penghasilan buku ini, terdapat pelbagai dugaan dan cabaran yang perlu diharungi oleh para penulis. Ibarat gading mana yang tidak retak, bumi mana yang tidak ditimpa hujan, begitu juga buku kecil ini yang tidak lari daripada kecacatan. Cabaran terbesar ialah kesukaran untuk mendapatkan bahan penulisan berkaitan pemasaran yang khusus kepada seni di Malaysia. Perkara ini menjadi indikasi bahawa bidang pemasaran seni di negara kita masih mentah. Oleh hal yang demikian, usaha beberapa orang ahli akademik dalam penghasilan buku ini diharap dapat memudahkan kefahaman serta memupuk minat dalam kalangan pelajar, ahli akademik dan professional terhadap pemasaran seni.