Ideathon 2018, platform belia teroka penyelesaian masalah - Fitri Suraya, Mohamad (Utusan Borneo, 2018)
MENGGUNAKAN teknologi dan memberi impak yang lebih besar kepada dunia, terutama untuk kepentingan komuniti yang menjalankan perniagaan untuk membawa kepada kemajuan yang berterusan kepada masyarakat. Demikian matlamat utama Ideathon 2018, sebuah platform yang memberi golongan belia muda peluang untuk meneroka penyelesaian masalah setiap hari. Ia diadakan di bawah kerjasama Jawatankuasa Teknologi Telekomunikasi (TTC) Jepun, Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) dan Kolej Teknologi Universiti Sarawak (UCTS), bermula 5 sehingga 6 Disember lalu.