Anakku Celik Komputer - Syahrul Nizam, Junaini (Buku Prima, 2009)
Teknologi komputer telah menjadi wadah utama perkembangan dan pendidikan awal kanak-kanak. Ia mampu menjadikan proses pembelajaran dalam kalangan kanak-kanak lebih menarik, meluas dan merangkum. Hakikatnya ramai antara kita mengimpikan anak-anak yang cerdas dan mantap dari segi fi zikal dan pemikiran. Namun tidak ramai yang tahu bahawa teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) jika dimanfaatkan sepenuhnya, mampu memperkasa perkembangan kanak-kanak. Buku ini mengutarakan teori dan praktis yang dapat membantu semua menggunakan ICT seoptimum mungkin. Fakta dan teori dalam buku ini dihuraikan dalam gaya mudah. Banyak cerita dan anekdot serta pengalaman peribadi diselitkan bagi menarik perhatian pembaca.