Kajian Keberkesanan Kesatuan Sekerja di Malaysia - Dzulzalani, Eden (Institut Maklumat & Analisis Pasaran Buruh, 2017)
Kajian ini telah mengenalpasti aspek keberkesanan kesatuan sekerja, dan persepsi anggota kesatuan pekerja mengenai pelaksanaan Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPPA). Di samping itu, kajian itu juga telah membincangkan penanda aras untuk menentukan keadaan semasa kesatuan perdagangan di Malaysia berbanding dengan sepuluh negara lain di rantau Asia Pasifik, Eropah dan Amerika Syarikat.